Cu tot respectul Zoso, dar ţin să te contrazic.
Într-un articol recent ai afirmat faptul că „99% din populaţia rurală a României e needucată. ”
Eu am făcut un calcul bazat pe statisticile recensământului din 2002 şi uite rezultatele:
în România existau (în 2002) 21.680.974 de persoane, dintre care 11.435.080 locuiesc în mediul urban (municipii şi oraşe) iar 10.245.894 de persoane locuiesc în mediul rural (comune şi sate).
99 % din populaţia rurală înseamnă 10.143.435,06 ( adică zece milioane de analfabeţi). Nu ţi se pare puţin cam mult?
Sursa : Principalii indicatori ai recensămintelor populaţiei şi locuinţelor din anii 1992 şi 2002
alexandra says
Sunt de acord cu tine,s-au dus vremurile cand oamenii din mediul rural aveau doar cateva clase,in prezent foarte multe persoane urmeaza o facultate,in cel mai rau caz liceul,dar analfabeti nu sunt!Zic aceste lucruri ,deoarece si eu stau la tara si totusi urmez o facultate,precum si multi alti tineri din aceasta zona.Deja acest lucru e ceva normal…asa ca draga Zoso,sa te informezi mai bine inainte sa ne faci pe toti tarani si analfabeti !!!
TLP says
@Alexandra: test de inteligenta.
1) omul a evoluat dintr-o primata sau e descendentul lui adam si al evei?
2) Pamantul are miliarde de ani sau cateva mii?
alexandra says
1. nu putem stii cu certitudine. unii spun ca din maimuta desi sincer mi se pare o prostie. altii spun ca din adam si eva.
2. s-a demonstrat stiintific ca pamantul are miliarde de ani.
ce-ai vrut sa demonstrezi cu asta?
TLP says
Am vrut sa demonstrez calitatea scazuta a invatamantului romanesc. Si am facut-o.
In acelasi mod in care s-a demonstrat ca pamantul are miliarde de ani s-a demonstrat ca omul nu numai se trage din maimuta, ci este o maimuta. ADN-ul spune asta, nu altcineva.
Romanasii nostri insa au propriile lor idei despre realitate… ca ei se trag din bravii geto-daci.
TLP says
Cand in educatie se inlocuiesc faptele de dragul convingerilor personale, atunci educatia e de slaba calitate.
Atata tot.
Admin says
@tlp: te înşeli la faza cu maimuţa…
ADN-ul poate avea anumite secvenţe care se pot asemăna. dacă stai şi cauţi se pot găsi secvenţe asemănătoare şi cu alte animale, nu numai cu maimuţa.
calitatea scăzută a învăţământului nu se poate demonstra prin 2 întrebări. eu unul am făcut colegiul naţional în Buzău (b.p. hasdeu) dar nu am învăţat că în codul genetic al maimuţei s-au găsit secvenţe asemănătoare cu cel al omului. am învăţat doar că omul s-a tras din maimuţă. fără alte explicaţii.
ce ai spus tu mai sus, se poate căuta, mai nou, pe google. asta demonstrează că ai internet şi eşti informat.
TLP says
@Admin, ADN-ul uman este similar in proportie de peste 95% cu al rudelor noastre cele mai apropiate: cimpanzeii.
Diferenta de 5% este diferenta dobandita prin ceea ce se neaga vehement in societatea romaneasca: evolutia speciilor prin selectie naturala.
Scoala nu trebuie sa te transforme intr-o enciclopedie de informatii, ci trebuie in primul rand sa te invete ce inseamna sa stii ceva, si ce inseamna sa te documentezi. Scoala trebuie sa iti arate metoda prin care sa inveti in viata.
In Romania si nu numai, scoala e o chestie mecanica: se invata forma, dar nu si fondul.
Sunt de parere ca daca parlamentarii/guvernantii chiar ar vrea sa invete economie reala, istorie, diplomatie, sociologie, skill-uri de management reale, etc, am trai intr-o tara mai buna. Ei insa “stiu” ca “stiu”, si merg inainte cu propriile idei preconcepute.
Exemplele pe care le-am dat mai sus sunt exemple standard de cazuri in care judecata personala ia precedent interesului pentru descoperirea realitatii.
Ca sa putem spune ca educatia are succes, interesul pentru invatare trebuie sa invinga intotdeauna.
Mi s-a parut extrem de trist ca a trebuit sa ii explic unuia teoria undelor electromagnetice pentru a-l lamuri ca nu i-am stricat cuptorul cu microunde daca am uitat o lingura in el in timp ce functiona. El “stia” ca “nu trebuie pus metal”.