În aproape orice aliment preambalat in materiale plastice, pe care îl găsiţi astăzi pe rafturile din magazine, sunt introduse E-uri (produse de sinteza = toxice) pentru a le mari atractivitatea prin culoare şi aromă. Pentru prelungirea duratei lor de valabilitate alte substanţe chimice de sinteză cu rol de antioxidanti sunt adaugate pentru îmbunătăţirea rezistenţei termice şi la radiaţii a ambalajului.
Produsul, în contact permanent cu ambalajul preia o parte din aceste substante în compoziţia sa, devenind toxic. Prin folosirea repetata a acestor compusi toxici, corpul uman ii preia, iar acumularea lor in corp creaza tulburari de metabolism. Noua tehnologie pe care o lansează ICPE-CA pune la dispozitia pietii aceste substanţe antioxidante cu o biocompatibilitate perfecta, dublata de un efect benefic asupra sanatatii consumatorilor bazate pe extracte naturale obţinute din plante. Acestea sunt extrem de eficiente in mentinerea proprietatilor initiale ale produselor datorita activitatii lor de îmbunătăţire a rezistenţei termice şi la radiaţii în condiţiile introducerii lor în compoziţia ambalajelor fabricate din materiale plastice. Efectul lor stimulativ si surativ asupra organismului uman este o calitate evidentă în comparaţie cu produsele care se folosesc în prezent, mentinand produsele nealterate pentru o perioada lunga de timp.
Tehnologia de producere a antioxidantilor naturali ca extracte din plante reprezinta un castig enorm pentru sanatatea consumatorilor, reprezinta o alternativa pentru produsele industriale de sinteza si confera posibilitatea fabricarii de produse competitive, la preturi atractive.
Si da, tehnologia e dezvoltata de o companie romaneasca. Avantajele acestei tehnologii sunt nelimitate: cate produse de pe piata contin E-uri? Cate produse sunt considerate toxice pentru organism si evitate de catre consumatori?
introduse E-uri (produse de sinteza = toxice)
nu tot ce inseamna produs de sinteza e toxic… si zaharul e produs de sinteza, la o adica. sunt e-uri si e-uri. la un mom dat prin anii 80 a circulat o lista miraculoasa cu “e-uri toxice” – insa era numai un zvon, informatiile erau false.
antioxidantii sunt necesari ca sa nu se strice minunatele produse si sa nu se dezvolte alte chestii interesante prin ele, say bacterii care ar fi mult mai nocive decat cantitatile de e-uri pe care le ingeram. cred ca e o obsesie nu neaparat fondata a noastra :) chill. we’ll die from other causes…
mda, ai dreptate, dar eu vorbeam despre acele E-uri nesănătoase. există şi e-uri bune, dar uite că nu am lista pe aici.