Trebuie să recunosc că habar n-aveam cum trebuie servit vinul. Știam doar că trebuie să-l beau sec, fără Cola sau minunatul șpriț românesc, dar nimic despre realele beneficii, la ce temperatură trebuie servit sau cum e produsă vestita șampanie. Ieri seară am aflat și mai multe chestii interesante de la evenimentul organizat la Arnie’s Studio și susținut de Spitalul de Cardiologie Clinicco. De exemplu am aflat că există o diferență majoră între cantitatea de alcool pe care o poate tolera un bărbat și cantitatea de alcool tolerată de o femeie. Evident, aici nu vorbim de bețivii notorii, ei nu intră în categoria asta.
Pentru a-ți menține sănătatea este indicat să bei un pahar de vin sau două pe zi (în fiecare zi chiar). A zis-o chiar dr. Sorin Micu, doctor cardiolog. Pe lângă informațiile despre sănătate, am aflat de la somelier Magdalena Crișan multe chestii pe care chiar nu le știam, pentru că nu prea m-au interesat până acum:
1. Vinul spumant nu se ține de cupă, ci de “biscuite” (talpa paharului), pentru a nu încălzi și mai mult vinul.
2. Românii au un vin foarte bun. Știu asta pentru că și japonezii ne importă vinurile noastre, chiar sunt foarte apreciate în țara Soarelui Răsare. Problema e că românii beau foarte mult vin ieftin și prost, eventual la PET.
3. Vinul pe care-l pui în mâncare trebuie să fie de calitate superioară. Nu folosi vin prost pentru prepararea mâncării.
4. Vinul spumant diferă enorm de vinul spumos. Nu doar prin preț, ci prin metoda de carbogazificare folosită. Dacă la primul soi, dioxidul de carbon este indus artificial, la cel din urmă este natural. Prin urmare, Angelli și alte “șampanii” de 15-20 de lei sunt ultimele pe care le-ai vrea pe masa de revelion.
Mulțumesc cu ocazia asta celor de la Spitalul de Cardiologie Clinicco și gazdelor de la Arnie’s Studio pentru primirea călduroasă (la propriu și la figurat).
Leave a Reply