Introducere: tabelul de mai jos reprezintă gradele pe care le poți obține în cadrul Armatei Române
Gheorghe Hagi a reușit performanța incredibilă de a sări de la gradul de SOLDAT la cel de COLONEL. Printr-o singură hârtie, Hagi a devenit colonel. Bă, deci așa ceva nu credeam să existe. Și, evident, nenea Hagi nu e singur, o grămadă de persoane publice și-au tras grade: Mihai Razvan Ungureanu, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falca, Ioan-Nelu Botis, Mugur Isarescu, Cristian Diaconescu, Sorin Oprescu, Ioan Popescu Piedone, Attila Verestoy, Sorin Apostu, Sorin Blejnar, Helmut Duckadam, Victor Piturca, Violeta Beclea Szekely, Nicolae Forminte plus tanti Kovesi, care a reușit și ea o performanță deosebită: de la “absolventă” a trecut direct la gradul de locotenent-colonel.
Și tocmai am terminat de vizionat “Band of brothers”, un serial excelent despre campania din Normandia. Un serial în care era prezentată viața soldaților pe câmpul de bătălie, un serial care te făcea să fii fericit că nu te-ai născut în perioada aia și stai lejer la căldură în casă și nu tremuri printr-o pădure prin Antwerp. Atunci gradele erau acordate pe merit, nu pe ochi frumoși. Azi se dau la kilogram.
Deci, generalul Oprea nu e singur. Are o Armată în spatele lui.
Ana-Maria says
Nu vad de ce s-ar acorda asemenea grade unor persoane care nu ar avea legatura cu ele. Ca ai reprezentat ceva pentru tara intr-un anumit domeniu nu iti ofera o prioritate in a obtine un astfel de grad si consider ca sunt multe alte moduri prin care pot fi rasplatiti. Gradele din Armata Romana ar trebui folosite strict pentru cei ce lucreaza in cadrul ei.